Search This Blog

Monday, 17 February 2014

Jalan- jalan Cari Makan Taiping....(pt 4).. Ketam Masak Cili

  Kawasan Matang dan Kuala sepetang terkenal dgn beberapa kedai makan yang popular. Kebanyakan orang ramai tahu Mi Udang . Tp sebenarnya bnyk lagi  kedai mkn yg popular dan unik kt kawasan ni yg ramai x tahu. Antara  favourite aku  adalah Kedai Makan Asroza yg popular  dgn  masakan ketam masak cili. Kedai ni terletak di Matang Gelugor x jauh dari Kuala sepetang.
   Kebanyakan  regular pelanggan kat sini akan memesan dulu menu ni sebelum pergi sebab ketam ni di masak apabila di pesan untuk mengekalkan kualiti kepanasan masakan. Kalo nak order ms smpi pun boleh tp kn la tunggu skit. Kedai ni spesial sbb masih mengekalkan ' harga kampung' sebab market dia lbh kepada penduduk kampung berbanding Mi Udang yg lebih kpd market seluruh Malaysia yg lebih mhl. Lokasi  kedai ni tersorok skit. Tp masakan dia mmg superb  sbb ketam fresh dan kuah yg pekat dan lazat. Harga pula dlm RM2-Rm4 bergantung pada saiz. Selalunya kalo mkn dua orang 3 ketul dah cukup. Ketam selalunya dimakan bersama ulam. ........Marvelous..
  
Masakan Ketam bercili yg superb

/Lebih sedap di makan panas2...Perghh


Seorang pelanggan sedang menungu menu yg di pesan.

Terdapat sebuah bot 'lanun' bersebelahan kedai















No comments:

Post a Comment